logo nieuw

Huidoneffenheden verwijderen

Bij de blend-methode wordt er gewerkt met zowel gelijkstroom als hoogfrequente wisselstroom. De blendmethode is grotendeels gebaseerd op de elektrolyse (gelijkstroom). Bij elektrolyse vindt er aan de naald loogvorming plaats. Het gevormde loog werkt oplossend op de eiwitten en dus ook op de bovenste huidlaag. De hoogfrequente wisselstroom zorgt bij blenden niet voor coagulatie zoals bij de diathermie methode, maar een versnelling van het elektrolyse proces. Er kan daarom met een lagere stroomsterkte gewerkt worden, waardoor minder warmte ontstaat en de behandeling minder pijnlijk is. Ook worden de kans op eventuele huidverbrandingen en pigmentverschuivingen verkleind. De volgende huidoneffenheden kunnen we behandelen met de blend-methode

Couperose
Gesprongen of chronisch verwijde bloedvaten in de gezicht- en halshuid of op het decolleté zijn onsierlijk en verdwijnen (bijna) nooit vanzelf. Er zijn speciale couperose crèmes en balsems die suggereren dat daarmee de aandoening verdwijnt. Helaas is dat meestal niet het geval, wel kunnen ze een belangrijke ondersteuning zijn tijdens de kuurbehandeling met de blend-methode, daar zij vaatwandverstevigende werkstoffen bevatten. Een kuur bevat bij voorkeur maximaal 3 a 4 behandelingen met minimaal 14 dagen tussen de behandelingen per seizoen (lente of herfst) en dan één of twee nabehandelingen.

Spinneavus
Een 'spin' is meestal één groot beschadigd bloedvat, waardoor een bloed overvulling ontstaat. De omringende vaten komen onder hogere druk te staan, waardoor deze meer open gaan staan om deze bloedstuwing te verwerken. Het ziet er dan ook uit als een spin met poten. Er kan ook sprake zijn van een uitstulping van de bloedvatwand. Deze spinneavus is moeilijk in één behandeling te bestrijden en gaat altijd gepaard met een lichte korstvorming, maar is meestal weer glad als het korstje er af is gevallen.

Bloedblaren
Deze aandoening komt meestal voor bij vrouwen en ontstaan vanaf ongeveer 30 jaar. Het zijn eigenlijk uitstulpingen van de wanden van oppervlakkige bloedvaten. Het resultaat na één behandeling is dan ook direct zichtbaar.

Steelwratjes/Fibromen
Een steelwratje of fibroom is een vrij klein aangroeisel op de huid, een huidflapje. Voorkeursplekken van steelwratjes zijn hals, nek, romp, liezen en oksel. Het zijn gesteelde rubberachtige, zachte goedaardige huidtumoren. Door verwijdering met de blendmethode ontstaan er geen littekens en/of pigmentatievorming.

Ouderdomsvlekken/Hyperpigmentaties
Scherp begrensde hyperpigmentaties komen in aanmerking voor behandeling. Deze zijn uitsluitend te behandelen in de donkere maanden van het jaar en wanneer u niet kort na de behandeling op vakantie naar de zon gaat. Grotere plekken kunnen in 2 keer behandeld worden met een tussenpose van ongeveer 4 weken. Het kan mogelijk zijn dat er later een licht weefsel verschil zichtbaar is.
 

Salonbehandelingen

Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van de indicatie. Soms is 1 behandeling al genoeg en in andere gevallen zijn meerdere behandelingen nodig. We reserveren een tijd, waar we alle mogelijke huidoneffenheden verwijderen. Vraag bij onze specialiste of de behandeling voor vergoeding door uw ziektekostenverzekeraar in aanmerking kan komen.
 
15 minuten € 35,00
30 minuten € 46,60
45 minuten € 58,30
60 minuten € 70,00
 

Foto's